13 Eylül 2013 Cuma

Abiye Seçerken Asla Yapılmayacak 7 Hata


Güzel hissetmek istediğiniz özel bir günde yapmamanız gereken 7 hatayı şöyle özetliyorum sevgili okuyucularım. İşte o müthiş liste : (Bir an önce fotoğrafları görmek istiyorum diyen aceleciler için daha fazla fotoğraf yazının altında:) )

1 – Parlak saten kumaştan bir elbise seçmek : O polyester parlak saten kumaş mağazada sizi kendine doğru çekmiş olabilir. Mağazadaki tüm elbiseler benzer kumaşın farklı renklerinden dikildiği için algılarınız bozulup, bu durumu farkında olmadan normalleştirmiş olabilirsiniz. Ama kendinize gelmelisiniz. Unutmayın, parlak saten kumaştan dikilmiş bir elbiseyle elegan görünebilen insan sayısı çok azdır. Satış danışmanına, vitrinlere veya kumaşçılara kanmayın. Tercihiniz mat görünümlü ağır gramajlı kumaşlardan yana olsun.



2 – Zıt renklerin bir arada olduğu bir elbise seçmek : Genelde tesettür abiye satan mağazalarda görmeye alışık olduğumuz, abiyeyi çok renkli olmak zanneden bakış açısının ürünüdür bu. Özellikle de zıt renkleri kullanarak ortaya çıkar. Kırmızı – beyaz, yeşil-beyaz ya da altı başka renk üstü başka renk gibi.. Hele de 1. maddede söylediğim durumla birleşirse arkanıza bakmadan kaçın derim! Mümkünse tek renk veya birbirine yakın renklerin birlikte bir bütünü oluşturduğu tarzları tercih edin. Zıt renkleri kullanmak istediğinizde, siyah-beyaz gibi klasikleşmiş birliktelikleri deneyin.



3 - Çok canlı renklerde bir elbise seçmek : Bir tesettür abiyenin boyu uzun, kolları uzun ve yakası kapalıdır. Bu sayede giydiğiniz renk, tesettür olmayan bir abiyede göründüğünden daha farklı algılanır. Mini, kolsuz, sırtı ve yakası açık bir elbisede kullanılan fuşya pembe, tesettür bir abiyede eşarp da işin içine girdiğinde çok gözü yorabilir. Eğer 18 yaşında değilseniz ve canlı renkler kullanacaksınız, kabarık olmayan, ince silüetli, detayı az, sade modeller tercih edin. Başörtünüzü daha doğal renklerde ve sade bir modelde kullanın.



4 – Devşirme tesettür abiye : O elbise aslında kolsuz, açık yakalı, dar bir elbisedir. Bazı mağazalar, işin kolayına kaçıp, gelen müşterileri "Bunların üstüne bolero veriyoruz" gibi sözlerle kandırırlar. Açık açık sakın kanmayın diyorum. http://trendtesetturbb.blogspot.com/2013/09/selam-dunyal.html Çok beğenilen bu yazımda kullandığım, "Selam dünyalı!" fotoğrafı aslında şimdiye kadar yazdığım tüm maddeleri çok güzel özetliyor. Bolero diye aldığınız o "şey" yakasını kapatana kadar perişan olacağınız, bütün gece çekiştirip duracağınız, açılmasın diye kollarınızı kaldıramayacağınız bir işkenceye dönüşecek sizin için. Üstelik yarım ceket boyuyla, proporsiyonunuzu bozması da cabası!(bi susar mısın içimdeki Hakan Akkaya:) ) Bunun yerine, tepkinizi gösterip, gerçekten sizi düşünerek bir elbise üretmiş bir markayı ya da mağazayı tercih edin. Sizi kandıranı değil ;)

Bu maddeyle uyumlu ve şık bir elbise de olabiliyormuş, hem devşirilebilir hem de şık:)

5 – Abartılı başörtüsü : İçinizde kullanmış olanlar vardır biliyorum. Ben hiç kullanmadım, sanıyorum bundan sonra da hiç kullanmayacağım : kuaförde yapılmış abartılı türban. Güzel bir elbise üzerinizdeyken, kendinizi iyi hissediyor ve iyi görünüyorken, insanlarla yüzyüze geldiğiniz o anda, başınızın üzerinde kocaman ve her yerinde bir sürü detay olan bir şeyin olmasını ben gerekli görmüyorum. Bunun yerine risk almadan(iyi yapılacağının garantisi olmadığına göre), elbisenizle uyumlu renkte kestireceğiniz, mümkünse desensiz ipek kumaştan hazırlanan sade bir başörütüsü, şıklık algınızı yükseltecektir(Cengiz Abazoğlu sen de, lütfen:) ). Yandan bağladığınızda omzunuzun iki yanından aşağı dökülen ipek bir eşarp, siluetinizi ince ve uzun göstermeye de yardımcı olur. (bununla ilgili bir fotoğrafı paylaşmalıyım sizinle en yakın zamanda)

6- Çok dar, transparan veya kısa modeller : Hepimiz görmüşüzdür bu örnekleri. Giyenlerin bir sebebi vardır illa ki bunları kullanmak için. Bulamamıştır, kilo almıştır, içine bir şey uyduramamıştır veya önemsememiştir. Sebep ne olursa olsun, başörtüsü kullandığınız yerde bu özellikteki elbiselere yer vermeyin. Kendinizi dışarıdan bir gözle değerlendirin ve objektif olun. Böyle bir elbiseyle evden çıkmaktansa, gerekirse abiye giymeden davete katılın. İlgili konuları yakınen bildiğinizi düşündüğümden, başka bir yöne de dikkat çekmek istiyorum : "İmajınız yıllarca uğraşarak oluşturduğunuz değerli bir varlığınız, onu koruyun" der BB Trend:))

Dar olmayan abiye bulmak Türkiye'de de mümkün: JGSelection istediğiniz düzenlemeyi üzerinize göre uygulayan bir butik.

7 – Hediye paketi stili : Eğer kendinizle ilgili değişik görüşleriniz yoksa yani aynaya baktığınızda bir hediye kutusu görmüyorsanız, o üzerinde sayısız fiyonk olan veya kuşlarla yakın ilişki kurabilecek kuşyuvasal kocaman bir gül bulunan elbiseden uzak durun. Böyle bir "süslemeye" gerçekten ihtiyacınız var mı? Gecenin yıldızı mı olmak mı istiyorsunuz? Öyle bir elbiseyle amacınıza kesinlikle ulaşırsınız, garanti ediyorum:) Ama siz yine de uzak durun. Mümkünse hacimli süslemelerden kaçının. Yani fiyonk, gül, çiçek, abartılı fırfırlar, büyük volanlardan... Süslemeleri pul, payet, taş, cam boncuk gibi kumaş üzerine işlenebilen türde olanlardan seçin. Böylece gereksiz hacimlerden kurtularak, siluetinizi korumuş olursunuz.
Zarif işleme diye buna derim!

Yukarıda anlattıklarım malesef mağazalarda çoğunlukla karşımıza çıkan örnekler. Yeni bir şeyler yapan birileri çıkana kadar, benim önerim daha fazla araştırma yapmak ya da iyi bildiğiniz bir terziyle çalışmak.

Ben kısa yazamayan biriyim sevgili okuyucum. Kendimi kısaltmaya çalışıyorum bir süredir. Klavyeme hakim olamazsam bu maddeler böyle süreeer gider. Kalanı da ilerleyen zamanda yazarım size.


Tesettür veya tesettüre uyarlanabilecek (illa tesettür diye kısıtlamayalım, herkes giymek isteyebilir) güzel tasarımlara koleksiyonlarında yer veren dünya markalarından örnekleri de siz zahmet etmeyin diye ben aşağıda toparladım.. Buyurun bakalım geçtiğimiz sezon neler yapılmış...   

[ilham bizden]BB

























2 yorum :

  1. Çitçi ailesi organizasyonlarında değerlendirilmek üzere bir sürü güzel tercih, teşekkür ederim Baharcım...

    YanıtlaSil

Yorumunuzu onaylandıktan sonra yayınlayabiliriz, teşekkürler.